Divider

Levensgebeurtenissen

Per levensfase geef ik gericht advies op persoonlijke wensen in combinatie met de fiscale mogelijkheden.

Levensgebeurtenissen icon

Estate Planning; een mooi woord voor nalatenschapplanning. Veelal wordt er gedacht dat dit pas in beeld komt op latere leeftijd, maar de waarde zit hem juist in een eerder stadium. Het loont om in elke levensfase overzichtelijk te hebben hoe jouw in- en uitgave saldo eruitziet, welke buffers je achter de hand moet houden, hoe je verwachte vermogensopbouw eruitziet en wat er onder aan de streep vrij te besteden valt.

De twee hoofdvragen die we hier kunnen stellen zijn; ‘Wat gebeurt er met je vermogen als je op dit moment plots komt te overlijden’ en ‘Wat heb jij, eventueel samen met je partner, nodig om een lang en gelukkig leven te leiden?’ Om hier concreet antwoord op te kunnen geven gaan we aan de slag om samen een duidelijk overzicht te creëren van jouw persoonlijke en financiële situatie om deze vervolgens te koppelen aan de bijbehorende wensen en doelstellingen.

Het bezitten en uitgeven van geld is een rode draad in ons leven, met als einddoel; financiële zelfredzaamheid. Dit verloopt niet altijd zonder slag of stoot en is ook continu aan verandering onderhevig. Niet alleen de wetgeving kan elk jaar veranderen, maar ook de persoonlijke situatie kan per levensfase verschillend zijn. Samenwonen, trouwen, de komst van kinderen, maar ook; scheiden, met pensioen gaan en een overlijden kunnen voor een veranderd financieel overzicht zorgen.

Denk bijvoorbeeld eens hardop na over de volgende zaken;

 • Heb je een partner?
  Zo ja, wat zijn de voorwaarden van deze relatie; is er een samenlevingscontract, zijn er partner- of huwelijkse voorwaarden? Is het inzichtelijk wat van wie is, wie wat krijgt bij een eventueel overlijden en wie er dan wat moet betalen?
 • Heb je (schoon/stief-) kinderen?
  Maak je al gebruik van schenkingsfaciliteiten? Hoe zorg je ervoor dat zij verzorgt achterblijven?
 • Heb je een (levens)testament?
  Is deze actueel?
 • Heb je een eigen woning?
  Zo ja, hoe is deze gefinancierd? Wat betekent dat voor jouw nalatenschap?
 • Hoe ziet jouw pensioenopbouw eruit?
  Wat doe je er zelf al aan om dit spaarpotje te vergroten, bv. door een lijfrenteverzekering?
 • Hoe zorg jij ervoor dat jouw inkomensdoelstellingen behaald worden?
  Sparen, beleggen, investeren; wat rendeert het beste en wat is fiscaal aantrekkelijk?

Door ons bewust te zijn van deze vraagstukken is het mogelijk om een overzichtelijk plan op te stellen in wat er nodig is om niet voor verrassingen te komen staan en om jouw doelen te bereiken. Mede door ons persoonlijke contact ben ik in staat om continu met je mee te denken en per fase gericht advies te geven in veranderende situaties t.o.v. jouw vermogen. De frequentie waarop dit gebeurt, bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Dus concreet; hoe zorgen we dat jouw vermogen per levensfase met jouw ambities meegroeit en hoe komt dat vermogen zo ongeschonden mogelijk bij de volgende generatie terecht? Ik kijk ernaar uit om hier samen mee aan de slag te gaan.

Telefoon icoon

+31 (0)6 17 88 56 46

Telefoon icoon

e.hoekstra@voltooidestateplanning.nl

Wereldbol icoon

Aalsmeer

KvK Icoon

87 01 19 13

Logo stichting RegisterExecuteur

Aangesloten bij stichting RegisterExecuteur