Divider

Over Voltooid

Mijn verhaal

Mijn naam is Eva Hoekstra, ik ben 29 jaar en ik ben Estate Planner. En nee, dit is niet de zin die ik dacht uit te spreken toen mij vroegerwerd gevraagd wat ik wilde worden als ik later groot zou zijn. Des te blijer ben ik dat dit alsnog de titel is geworden die ik vandaag de dag op mijn naambordje mag schrijven. Toch zorgt dit vaak voor vraagtekens bij de mensen om mij heen en krijg ik vaak de vraag, maar waarom?

Ik heb op jonge leeftijd van dichtbij meegemaakt hoe het is om een dierbare te verliezen en daarbij ook aan den lijve ondervonden wat zo’n verlies concreet betekent voor de nabestaanden. In een periode waar de tijd gevoelsmatig even stil komt te staan, maar er des te meer geregeld moet worden leek het mij een verademing als iemand met geen emotionele betrokkenheid de zorgen uit handen had kunnen nemen. Zo hadden wij de tijd kunnen krijgen voor waar het in dat stilstaande moment echt om draait; rouwen. Toen ik 21 jaar oud was overleed na een ziektebed van 3 maanden mijn vader op 55-jarige leeftijd. Het overige gezin, bestaande uit mijn stiefmoeder, stiefzusje en ik, die met stomheid geslagen achterbleven met enkel de vraag; wat nu?

De eerstvolgende uren na een overlijden gaan zo snel als dat ze langzaam gaan voorbij. De ene instantie na de andere komt af en aan waarbij de vragen ‘kunt u even helpen meneer in de kist te tillen’ en ‘heeft u de kleren al klaarliggen die meneer straks aan krijgt’, me op de dag van vandaag nog steeds kippenvel bezorgen. Naast de emotionele kant van deze situatie komen er zoveel verschillende zaken op je af die als nabestaande op dit moment totaal langs je heen gaan. Niet alleen richting de uitvaart maar ook in de periode daarna komen er allerlei zaken boven water drijven die juridisch en fiscaal correct afgewikkeld dienen te worden maar waar je, naast de tranen van verdriet, letterlijk in komt te verdrinken.

Mijn vader had geen executeur benoemd in zijn testament en achteraf bleek, ook niet alles even goed geregeld. Mijn vader was een zeer intelligente man, had een flinke dosis humor, was een tikkeltje ijdel, maar had bovenal altijd zijn zaken goed op orde. Althans, dat dachten we. Toen hij plots kwam te overlijden had geen van ons enig idee wat zijn wensen waren voor de uitvaart, hadden we geen benul van de stortvloed abonnementen die er opgezegd diende te worden, was er geen financieel overzicht beschikbaar, sterker nog; we wisten de code van zijn telefoon niet eens. De spanning, de zorgen, de tijd en geld dat dit voor ons als nabestaanden heeft gekost had veelal voorkomen kunnen worden was er iemand bij leven aangewezen geweest om alle zaken goed in kaart te brengen zodat dit bij overlijden enkel nog opgevolgd diende te worden.

Ik geloof dat mijn vader geloofde dat hij alles goed geregeld had en juist daarom denk ik dat veel meer mensen zich in deze situatie kunnen herkennen of zomaar in terecht kunnen komen. Deze ervaring heeft mij geleerd dat ik altijd dat stapje extra zal willen zetten om mensen in elke levensfase bij te staan en als het moment daar is ik er ook voor zal zorgen dat de nabestaanden alle tijd hebben voor wat er echt toe doet.

Portret van Eva Hoekstra

Waarom Voltooid?

Logo Voltooid Estate Planning

Tegenwoordig worden we allemaal geleefd door de waan van de dag; alles gaat en moet snel, verbintenissen kunnen overal en elk moment ontstaan en geld speelt een grotere rol dan ooit tevoren. Maar staan we wel voldoende stil bij wat er echt toe doet? Dit zijn vaak zaken waar men in bloeitijd liever niet over na wil denken, maar die des te belangrijker zijn om juist op dat moment bespreekbaar te maken. De enige zekerheid waar we op terug kunnen vallen is dat tijd eindig is. Of dit nou met betrekking is tot een van de vele verbintenissen die we aangaan of toegespitst op het eigen leven. Hebben we voor elke dichtslaande deur de scenario’s en eventuele risico’s goed in kaart? Kan ik hier voorafgaand rekening mee houden? Hoe zorg ik dat de mensen die ik lief heb goed verzorgd achterblijven? Of misschien wel net zo belangrijk; wie maakt mijn beslissingen als ik dit zelf niet meer kan?

En daar kom ik in beeld. Ik kijk met je mee in jouw persoonlijke (levens)situatie; wie ben je, waar ligt je focus, wat zijn je bezittingen en wie zijn er belangrijk in jouw leven? Op het moment dat we dit in kaart hebben kan ik je adviseren in elke gewenste levensfase. Ik bereid alles goed voor zodat wanneer je er zelf niet meer bent, jouw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. We zetten jouw wensen op papier voor het geval je deze niet meer zelf kunt uitspreken of voor wanneer je er niet meer bent. Én ik denk met je mee hoe we jouw vermogen zoveel mogelijk op zijn daarvoor bestemde plek houden; bij jou, of bij je dierbaren.

Als integere, professionele partij help en adviseer ik met de juridische, fiscale en zakelijke voorbereidingen en/of afwikkeling van de nalatenschap. Ik neem zorgen en (regel)werk uit handen waarmee er tijd, geld en hopelijk een hoop hoofdpijn wordt bespaard. Na een evt. overlijden dient er snel een inventarisatie gemaakt te worden waar de nalatenschap uit bestaat, diverse instanties dienen geïnformeerd te worden en vorderingen en uitkeringen moeten worden geïnd. Alle besproken informatie is volstrekt vertrouwelijk waarbij ik volledige discretie en betrouwbaarheid kan garanderen. Samen met de klant werk ik in het Digitaal Nalatenschap Dossier wat zorgt voor een doorlopende inzage in het dossier en inzicht in de voortgang van de afwikkeling. Doordat ik aangesloten ben bij Stichting RegisterExecuteur zal er ook altijd een back-up zijn voor mij mocht het voorkomen dat ik zelf niet in staat ben om de opdracht af te ronden.

Telefoon icoon

+31 (0)6 17 88 56 46

Telefoon icoon

e.hoekstra@voltooidestateplanning.nl

Wereldbol icoon

Aalsmeer

KvK Icoon

87 01 19 13

Logo stichting RegisterExecuteur

Aangesloten bij stichting RegisterExecuteur