Divider

Voorbereiden

Samen brengen we alle elementen in kaart voor een complete nalatenschapsregistratie.

Voorbereiden icon

Stel; je komt vandaag plots te overlijden. Een vreselijke gedachte waar je liever nog geen seconde bij stil staat, maar wat nou als we dat samen wel doen? Dan is de meest voor de hand liggende vraag; ‘is alles dan goed geregeld?’. Maar wat is dan alles, en wat is goed. En wat moet je dan exact allemaal regelen, en voor wie? Ik begrijp dat dit geen makkelijke vragen zijn en zeker niet om deze zaken met je dierbaren te bespreken, maar ik hoop door dit samen inzichtelijk te maken we het scherpe randje eraf kunnen halen en juist een gevoel van rust zullen creëren.

Ik handel vanuit de denkwijze dat we allemaal proberen om het leven zo leuk mogelijk te maken, voor onszelf en voor onze dierbaren. De grootste uitdaging die daarbij komt kijken is om dit niet alleen tijdens leven voor elkaar te krijgen, maar ook voor als je er niet meer bent. Deze regie, of beter gezegd ‘grip’, die we in het dagelijks leven zo belangrijk vinden wordt nog veel belangrijker op het moment dat jij, je partner of ander gezinslid komt te overlijden. Wat betekent dit concreet voor jou of een van je naasten in financiële zin, laat jij je partner en/of kinderen goed verzorgd achter en hoe zorg je ervoor dat zij zo min mogelijk erfbelasting moeten betalen? Maar tevens net zo belangrijk; hoe wil je dat jouw uitvaart eruit komt te zien, wens je begraven of gecremeerd te worden, wie mag er wel en ook vooral niet komen en aan wie wil je dat ene gouden armbandje dat jij nog van jouw oma hebt gekregen doorgeven.

Het antwoord dat ik krijg is vaak tweeledig; mensen denken dat ze alles goed geregeld hebben want ‘we zijn toch getrouwd’ of ‘er valt toch niet zoveel te verdelen’, en andere zijn er weer totaal niet mee bezig en hebben dan vaak ook geen idee waar te beginnen. Er is in deze ook geen eénduidig antwoord want ieders persoonlijke situatie vraagt om een andere aanpak. Samen brengen we in kaart hoe het gezinsleven eruitziet; wie zijn jouw erfgenamen, wat zijn de bezittingen en schulden die openvallen wanneer jij komt te overlijden, naar wie wil je dat welk erfdeel vererft en naar wie ook vooral niet, wat zijn jouw uitvaartwensen en wie wil je dat jouw medische en financiële beslissingen maakt wanneer jij dit zelf niet meer kan?

Alle wensen laten we notarieel vastleggen in een (levens)testament en we zorgen dat al deze informatie beschikbaar is in jouw persoonlijke Digitaal Nalatenschap Dossier. Dit is een digitale kluis waar jij zelf 24/7 toegang tot hebt en waar we alle relevante informatie voor jouw nabestaanden in vastleggen. Hier bewaren we alle documenten die nodig zijn voor de uiteindelijke afwikkeling van de nalatenschap, de uitvaartwensen, instructies ten aanzien van jouw bezittingen en eventuele schulden, wachtwoorden etc. Jij bepaalt dan ook zelf wie hier uiteindelijk toegang tot verkrijgt.

Ik kan me voorstellen dat je schrok van de stelling waar ik mee begon, maar ik hoop dat na het doorlopen van de vervolgstappen we samen een gevoel van rust gaan creëren waardoor je hier ook voorlopig niet meer over na hoeft te denken. Ideaal toch? En welk groter cadeau kan je jouw nabestaanden nalaten dan een duidelijk en compleet overzicht van jouw nalatenschap waarmee je zorgt dat zij niet voor verrassingen komen te staan?

Telefoon icoon

+31 (0)6 17 88 56 46

Telefoon icoon

e.hoekstra@voltooidestateplanning.nl

Wereldbol icoon

Aalsmeer

KvK Icoon

87 01 19 13

Logo stichting RegisterExecuteur

Aangesloten bij stichting RegisterExecuteur